0/5 - (0امتیاز)
25 آبان 1397 ساعت :23:07 2059

موزه باستان شناسی استانبول(توضیحات و تصاویر)

در این مطلب گنجینه‌های تاریخی نظیر تابوت الکساندر و سایر بخش‌های موزه باستان شناسی استانبول معرفی می‌شوند.

موزه باستان شناسی استانبول تاریخ این شهر کهن را به نمایش می‌گذارد و آثاری از ماقبل تاریخ و دوران امپراطوری‌‌های یونان، رم و بیزانس را در معرض دید عموم قرار داده است. تمامی آثار این مجموعه از کاخ توپکاپی به موزه انتقال یافته‌اند و مزیت دیگر آن قرارگیری در نزدیکی موزه هنرهای اسلامی و ترکی است و این امکان برای تاریخ دوستان فراهم کرده‌‌اند تا در یک منطقه با تاریخ پر فراز و نشیب استانبول آشنا شوند.

در ادامه بخش‌های مختلف موزه باستان شناسی را معرفی خواهیم کرد، چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

موزه باستان شناسی استانبول

این موزه در جنوب کاخ توپکاپی و در پارک گلهان(Gülhane) واقع شده است و در مجموع شامل سه ساختمان مجزا است. ساختمان اصلی با سردر نئوکلاسیکش بیشتر از دو بنای دیگر خودنمایی می‌کند و زیبایی خود را به رخ می‌کشد و همین امر موجب شده که گنجینه‌های اصلی در این ساختمان قرار بگیرند. در محوطه بیرونی و در گوشه‌ای از حیاط موزه‌ای با عنوان هنر باستانی شرقی(Eski Sark Eserleri) قرار گرفته است و آثار پیش از اسلام به خصوص از دوران بابل باستان به نمایش گذاشته شده‌‌اند.

عمارت کاشی کاری شده

موزه باستان شناسی استانبول

پس از بازدید از ساختمان اصلی پیشنهاد می‌شود راه خود را به سوی عمارت کاشی کاری شده سینیلی کوشک(Cinili Kösk) کج کنید و از دیدن یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های دوران عثمانی لذت ببرید. این بنا در سال 1472 ساخته شده است و تاثیرات معماری ایران در آن کاملا مشهود است، کاشی‌های آبی رنگ با همان فرم و ترکیب‌بندی که بسیار برای ما ایرانیان آشنا هستند. نکته قابل توجه در مورد آن سالم ماندن تزئینات سفالی و کاشی کاری ایزنیک است که در قرن 12 و 19 کار شده‌اند.

این بنا در اصل به عنوان مکانی برای تماشای بازی‌ها و مسابقات ورزشی به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد.

 

بهترین قسمت موزه کدام است؟

موزه باستان شناسی استانبول

خاص‌ترین گنجینه‌های این موزه به یافته‌های باستان شناس دوران عثمانی، یعنی عثمان حمدی بیگ(Osman Hamdi Bey) مربوط می‌شوند. وی گنجینه‌های با ارزشی برای دولت عثمانی به ارمغان آورده است، و یکی از با ارزش‌ترین این مطالعات را در منطقه صیدون(Sidon) جنوب غرب لبنان که گورستان پادشاهان صیدون باستان بوده، انجام داده است.

از مجوعه این آثار می‌توان به تابوت الکساندر بزرگ (Alexander Sarcophagus) که صحنه نبرد سپاه مقدونی در برابر ایرانیان را به تصویر می‌کشد، اشاره کرد. همچنین تابوت عزادارن(Sarcophagus of the Mourners) با نقش هجده زن سوگوار از آثار خاص این موزه است که به قرن چهارم قبل از میلاد مربوط می‌شوند.

علاوه بر یافته‌های منطقه صیدون، نمونه‌های بسیار زیبایی از سراسر امپراطوری عثمانی نظیر تابوت‌های ساتراپ(Satrap) قرن پنجم میلادی، تابوت لیسیان(Lycian) چهارصد سال قبل از میلاد و تابوت سیدامارا(Sidamara) که برای قرن سوم است، در این مجموعه نگهداری می‌شوند.

بعد از بازدید از آثار تاریخی موزه بهتر است قدم زنان وارد پارک گلهان شوید، باغی که زمانی تفریحگاه پادشاهان عثمانی بوده است. قدم زدن در میان مسیرهای سنگ فرش پارک و محوطه سرسبزی که با گل‌های رز و لاله‌های رنگارنگ و درختان قدیمی آراسته شده است به خاطره‌ای فراموش نشدنی تبدیل خواهد شد.

در این موزه می‌توانید با تاریخ پیدایش این شهر و سرگذشت شنیدنی آن تا پایان دوران عثمانی آشنا شوید و سفری به دل تاریخ و امپراطوری‌های باستانی داشته باشید.

اگر تصمیم گرفته‌اید که به استانبول سفر کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه  تور استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران

  • avatar
    افسانه گودرزی
    باسلام هتل ارسان فقط بسیار زیبا و بسیار بزرگ است همین و همین نظافت صفردرطول یک هفته ملحفه ها و حوله ها رو عوض نکردن گوشه اتاقها خاک بود یعنی مدتهاست نظافت نشده یخچال خالی و خاموش بود سرگرمی که فقط یک شب درمیون یک خواننده ترک چندتا اهنگ میخوند بهترین غذاشون هم که سوخاری بود والسلام