5/5 - (1امتیاز)
13 آبان 1397 ساعت :21:34 2820

معرفی بهترین حمام‌های سنتی_ترکی استانبول

در این مقاله با معروف ترین حمام‌های سنتی استانبول آشنا خواهید شد.

می‌توان از حمام‌های سنتی استانبول هم به عنوان جاذبه تاریخی و هم جاذبه تفریحی یاد کرد. قدمتی به درازای تاریخ این شهر و امپراطوری عثمانی دارند. از زمان‌های دور مرکز تجمع مردم بوده‌اند و داستان‌های بسیاری برای روایت دارند و چه بسا که خواستگاری‌ها، دسیسه‌ها، دوستی‌‌ها و دشمنی‌هایی در این مکان‌ها شکل گرفته باشند. دارای سه بخش اصلی شامل سیکاکلیک یا اتاق داغ، تیپداریوم یا اتاق گرم و سوگوکلوک یا اتاق سرد می‌باشند. اتاق داغ پر از بخار است و ماساژورهای حرفه‌ایی حضور دارند که شما را مشت و مال جانانه‌ای می‌دهند، اتاق گرم برای شست و شو با آب و صابون مورد استفاده قرار می‌گیرد و در اتاق سرد است که شما می‌توانید چرتی بزنید و در بوفه‌های آن انواع نوشیدنی‌های خنک و طبیعی را نوش جان کنید.

در ادامه این مطلب از تاریخ و معماری معروف‌ترین حمام‌های سنتی استانبول خواهیم گفت و چنانچه شما چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

حمام خرم سلطان ایاصوفیه:

در قرن شانزدهم و بنا به دستور همسر سلطان سلیمان(خرم سلطان) در منطقه تاریخی فاتح بنا شده است. معروف‌ترین حمام سنتی استنابول به حساب می‌آید و در حد فاصل مسجد سلطان احمد(مسجد آبی) و ایاصوفیه قرار گرفته است. توسط معمار نامی عثمانی، سنان طراحی شده و دالان‌های شاهانه و اتاق‌های چوبی جلوه ویژه‌ای به این بنا بخشیده‌اند. دارای دو بخش جداگانه برای آقایان و خانم‌ها است که به ترتیب در قسمت شمالی و جنوبی قرار گرفته‌اند.

از زمان ساخت آن تا اوایل قرن بیستم مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در سال 1910 تعطیل شد و به مدت 60 سال به عنوان زندان و انبار کاغذ و نفت استفاده شد؛ برای اولین بار در سال 1957  آن را مرمت کردند و تا سال 2007 به عنوان بازار فرش مورد استفاده قرار می‌گرفت. در سال 2008 دولت مرکز دستور مرمت مجدد آن را با تخصیص بودجه 17 میلیون لیری صادر کرد و بعد اتمام پروژه سه ساله مرمت کامل، در ماه می 2011 به عنوان حمام عمومی بازگشایی شد.

ساعات کاری: 8 تا 22

هزینه خدمات:

بسته به زمان صرف شده در حمام از 55 یورو شروع می‌شود و سقف آن 140 یورو است.

آدرس: استانبول، فاتح، میدان ایاصوفیه شماره 2، محله جانکورتاران

حمام چمبرلی‌تاش:

چمبرلی‌تاش

در محدوده بازار بزرگ و مقابل ستون چمبرلی‌تاش واقع شده است. در قرن شانزدهم و به دستور سلطان سلیم دوم و همسرش نوربانو سلطان بنا شده است. فضای درونی آن بسیار بزرگی دارد و اتاق گرم آن 38 حوض مجزا را در خود جای داده است. سقف‌های گنبدی شکل جذابیت خاصی را به این بنا بخشیده و دارای رختکن حمام و سوگوکلوک (اتاق سرد) است. در ابتدا حمام چمبرلی‌تاش برای استفاده آقایان و خانم‌ها طراحی شده بود اما در زمان سلطنت سلطان عبدالعزیز برای عریص کردن خیابان بخش زنانه را تخریب نمودند. در بازسازیی که اخیرا روی آن صورت گرفت بخش زنانه نیز مجددا به آن اضافه شده است.

ساعات کاری: 6 تا 23:30

آدرس: استانبول، فاتح، خیابان وزیرهان شماره 8، ملافناری

حمام گالاتاسرای:

محبوب‌ترین حمام سنتی در میان مسافران استانبول می‌باشد و دلیل آن هزینه نسبتا ارزان و گوبگتاشی معروف حمام است. شما ‌می‌توانید بر روی گوبگتاشی که سکویی سنگی در زیر گنبد اتاق سرد است دراز بکشید و در حالی که نور آفتاب از پشت پنجره به داخل می‌تابد و پوست بدن شما را گرم می‌کند توسط ماساژورهای حرفه‌ای مشت و مال جانانه‌ای را تجربه کنید.

آدرس: استانبول، بیوگلو، خیابان، توناجی‌باشی شماره 8، محله کولوگلو

حمام کلیک‌علی پاشا:

کلیک‌علی پاشا

کلیک‌علی پاشا از حمام‌هایی است که در دوران امپراطوری عثمانی ساخته شده و تاکنون چندین بار مورد مرمت قرار گرفته است. آخرین بازسازی آن هفت سال به طول انجامید و با اضافه کردن المان‌های معماری مدرن لوکس‌ترین حمام شهر استانبول را خلق کردند. هزینه استفاده از خدمات آن بسته به نوع پکیج‌ها متفاوت است و معمولا هزینه نسبتا بالایی دارد. در قسمت بندری استانبول واقع شده و گنبد شگفت‌انگیزیش تمام نگاه‌ها را در این منطقه به خود جلب می‌کند.

ساعات کاری: 8 تا 23:30

آدرس: استانبول، کاراکوی، جنب مسجد کلیک‌علی پاشا

حمام سوفولار:

حمام سوفولار

یکی از حمام‌های قدیمی استانبول محسوب می‌شود و قدمتش به قرن شانزدهم میلادی باز می‌گردد. به نسبت سایر حمام‌هایی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، قیمت پایین‌تری دارد اما خدمات با کیفیتی را ارائه می‌دهد به طوری که هنوز مردم محلی از آن استفاده می‌کنند و این می‌تواند فرصت مناسبی برای حل شدن در زندگی روزمره مردم استانبول باشد.

ساعات کاری: 8 تا 21

اگر تصمیم گرفته‌اید که به استانبول سفر کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه  قیمت تور  استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران