0/5 - (0امتیاز)
29 آذر 1399 ساعت :20:08 1708

مساجد بزرگ استانبول

مساجد معروف استانبول نقش پر رنگی در فرهنگ اسلامی استانبول دارند و این شهر به شهر هزار مسجد معروف است.در این پست با مشهورترین مساجد شهر استانبول آشنا می شویم.

مسجد ایا صوفیا (نماد شهر استانبول):

ایاصوفیه (ایاسوفیا)کلیسای باستانی بیزانسی ها ، که توسط امپراتور ژوستینیان اول بین سالهای 532-537 میلادی پس از شورش نیکا ساخته شد ، بعداً با افزودن مناره ها در اواسط قرن 15 به مسجد تبدیل شد. به عنوان موزه در دوره جمهوری تا ژوئیه سال 2020 ، که دوباره به مسجد تبدیل شد ، مورد استفاده قرار گرفت. این بنای برجسته با گنبد عظیم 56 متری ارتفاع ، امروزه مسجدی است که گردشگران تور ارزان استانبول می توانند در زمان های نماز از آن بازدید کنند ، در این مسجد می توانید هنرهای مسیحی و اسلامی را مشاهده کنید. نمونه های خوبی از موزاییک های بیزانس نیز وجود دارد. حدود 1000 سال این بزرگترین کلیسای جهان و شکوه امپراتوری بیزانس بود .در سال1453 بعد از تصرف استانبول توسط سلطان سلیمان عثمانی این کلیسا تبدیل به مسجد شد و در سال1953، با دستور آتاتورک این مسجد به موزه تبدیل شد گنبد مسجد ایاصوفیه 15 متر ارتفاع، 82 متر طول و 73 متر عرض دارد. بعد از آن که کلیسا ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد، باعث ایجاد یک سبک نو در معماری ساخت مساجد استانبول شد.

مسجد ایا صوفیا (نماد شهر استانبول)

مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد:

مسجد آبی نامی است که توسط گردشگران تور استانبول داده شده است. نام اصلی آن مسجد سلطان احمد است. این مسجد قرن هفدهم ، رو به روی ایا صوفیا ، به دلیل کاشی کاری زیبای آبی که در تزئین دیوارهای داخلی آن مشهور است. شش مناره باریک اطراف آن را از سایر مساجد که به طور معمول دارای دو یا چهار مناره هستند متمایز می کند. این مسجد طی هفت سال بین سالهای 1609-1616 توسط معمار Mehmet Aga به دستور سلطان احمد اول ساخته شد و مهمترین مسجد شهر درست در میدان سلطان احمد شد.

توجه: از سال 2020 کارهای مرمتی در داخل و خارج از مسجد بلو انجام شده است ، از این رو برخی از قسمت ها توسط بازدید کنندگان به خوبی مشاهده نمی شوند.

مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد

مسجد سلیمانیه:

مسجد سلیمان با شکوهاین قطعه برجسته معماری توسط معمار مشهور عثمانی میمار سنان به دستور سلطان سلیمان با شکوه ساخته شده است . این بنا به سلطان اختصاص یافته است ، از این رو مسجد سلیمانیه دومین مسجد بزرگ در استانبول است . ایستاده در بالای تپه ای از شهر باستان بر فراز شاخ طلایی ، به زیبایی به خط افق شهر کمک می کند. مقبره سلطان، همسر او خرم و معمار سنان در داخل ترکیبات آن پیدا شده است. این بزرگترین مسجد استانبول با چهار مناره برجسته است .

مسجد سلیمانیه اخیراً مرمت شده و در نوامبر 2010 برای بازدید عموم بازگشایی شد.

مسجد سلیمانیه

مسجد ایوپ:

اولین مسجدی که پس از فتح استانبول ساخته شده است ، مسجد بزرگ ایوب نهفته در خارج از دیوارهای شهرستان باستانی در منطقه EYUP ، در نزدیکی شاخ طلایی است  امروز آن را به عنوان مقام دوم بعد از مسجد مکه برای مسلمانان در نظر گرفته  می شود. در اینجا آرامگاه ایوپ ان انصاری، دوست پیامبر محمد (ص) قرار دارد. وی زمانی که عربستان اولین بار قسطنطنیه را محاصره کرده بود، کشته شد.

مسجد ایوپ

مسجد فاتح:

مسجد فاتح کلیسای دوازده حواری قدیمی ساخته شده بر خرابه های کلیسای رسولان، مسجد Fatih بین 1463 و 1470 ساخته شد و نام عثمانی conquerer  است.مسجد مکان دفن سلطان محمد فاتح . و همچنین محل آرامگاه وی است. وسعت گسترده آن و مجموعه بزرگ بناهای مذهبی آن ، از جمله مدرسها (مدرسه علمیه) ، مهمانسراها ، حمام ها ، بیمارستان قدیمی و کتابخانه ، ارزش بازدید را برای شما فراهم می کند.

مسجد فاتح

مسجد والید سلطان:

مسجد ینی قرن هفدهم در محله Eminönü نزدیک بازار ادویه مصر در کنار شاخ طلایی واقع شده است. کبوترانی که تعداد زیادی ترکیبات خود را جمع می کنند منظره ای را فراهم می کنند که قابل دیدن است. فضای داخلی مسجد نمونه های بسیار خوبی از کاشی کاری عثمانی دارد .

توجه: از سال 2019-2020 کارهای مرمتی در داخل و خارج از مسجد آبی انجام شده است ، از این رو برخی از قسمت ها توسط بازدید کنندگان به خوبی مشاهده نمی شوند.

مسجد اورتاکوی:

مسجد اورتاکوی در تنگه در سواحل واقع بسفر در محله ارتکی است این بنا در سال 1853 توسط معمار سلطنتی نیکوگوس بالیان ، در زمان سلطان عبدالمسید ساخته شد و به عنوان مسجد Büyük Mecidiye نامگذاری شد. این مسجد به سبک باروک طراحی شده است و از موقعیت خوبی برخوردار است. این اتاق از اتاقهای صمیمی و یک منطقه خصوصی برای سلاطین تشکیل شده است . پنجره های پهن و بلند به گونه ای طراحی شده اند که از اطراف تنگه بسفر نور می گیرند. دو مناره دارد که هر کدام یک گالری دارند که با یک پله به آنجا می رسید. دیوارها از سنگ سفید ساخته شده اند. دیوارهای تنها گنبد مسجد با موزاییک های صورتی تزئین شده بود. فرو رفتگی آن در دیواره کیبله از سنگ مرمر ساخته شده و با موزاییک تزئین شده و محراب (منبر) که در آن واعظ ایستاده است با سنگ مرمر پوشیده شده از پورفیری ساخته شده است.

مسجد اورتاکوی اخیراً مرمت شده و در ژوئن 2014 برای بازدید عموم بازگشایی شد.

مسجد اورتاکوی

مسجد بایزید:

مسجد بایزید در سراسر میدان بایزید ساخته شد  و در عصر سلطان بایزید دوم در سال 1500-1505 و تکمیل شده است. در ابتدا تصور می شد که توسط Mimar Sinan یا Mimar Kemaleddin طراحی شده است اما تحقیقات بعدی نشان می دهد که معمار ممکن است Yakubsah بن سلطان باشد.این مجموعه از یک مسجد، یک آشپزخانه ، یک مدرسه ابتدایی، یک بیمارستان، یک (همام) ، کوچک و یک آشپزخانه برای فقرا، و یک کاروانسرا استمسجد بایزید در مرکز مجموعه است. قطر گنبد اصلی آن 16.78 متر است و توسط چهار ستون پشتیبانی می شود. عجیب این است که فاصله یکی از مناره ها با دیگری 79 متر باشد و با بیمارستان همسایه باشد. کار ساخت سنگ و چوب و شیشه های رنگی از شاهکارهای هنری هستند. مواد روکش صحن و ستونهای مورد استفاده برای مخزن برای وضو گرفتن از ویرانه های بیزانس پس گرفته شده و دوباره مورد استفاده قرار گرفت. این ستون ها به ویژه کیفیت کار بیزانس را نشان می دهد. آشپزخانه و کاروانسرا در سمت چپ مسجد است و امروز توسط کتابخانه دولتی بیازیت استفاده می شود. مدرسه در سمت راست مسجد توسط بنیاد خوشنویسی ترکیه به عنوان موزه استفاده می شود. حمام ترکی با مدرسه در خیابان امروز اردو در کنار اداره ادبیات فاصله دارد . مقبره ها در سمت کیبله مسجد یافت می شوند. سلطان بایزید دوم ، دخترش سلچوک هاتون و معمار تانزیمات فرمانی ، مصطفی رزیت پاسا ، در حیاط آن به خاک سپرده شده اند.

 مسجد بایزید

مسجد دولماباغچه:

مسجد دولماباغچه در تنگه بسفرمسجد است . ساخت مسجد به دستور مادر سلطان عبدالمسید ، بزمی الام والیده سلطان آغاز شد ، اما هنگامی که وی درگذشت ، سلطان عبدالملید این کار را به عهده گرفت. در سال 1855 توسط معمار سلطنتی کارابت بالیان تکمیل شد. این یکی از مساجد سبک باروک است. این مسجد به عنوان بخشی از مجموعه کاخ ، دارای یک قسمت جلویی است که در آن مقامات حکومتی و دولتی می توانند عبادت کنند و یک بخش دو طبقه برای حاکمیت مناسب برای مراسم عمومی سلطان به مسجد در روزهای جمعه.. چیدمان دایره ای پنجره ها که شبیه دم طاووس است ، منظره ای غیرمعمول است که در بین معماران مساجد نسبتاً ناشناخته است.دو مناره هر دو دارای یک گالری هستند. درب داخلی با ترکیبی از سبک باروک و امپراتوری تزئین شده است. یک لوستر با ارزش از آلاچیق آویزان است. طاقچه ( محرپ ) و منبر ( ماینر ) مسجد از سنگ مرمر منفذ دار ساخته شده است.

مسجد دولماباغچه

مسجد زیرک:

مسجد زیرکدر طول قرن 12th ، امپراتور بیزانس ایرنه و امپراتور جان دوم كومنوس پانتوكراتور ، یك مجموعه صومعه ای سه كلیسایی را مأمور كردند تا به عنوان مقبره سلسله ای برای خود و امپراتوران بعدی بیزانس خدمت كند. در قرون 14 و 15 امپراطورهای Palaeiologan نیز در ساختار چند گنبدی در قلب شهر قدیمی استانبول امروز به خاک سپرده شدند .پس از فتح عثمانی در سال 1453 ، ساختمانها (مدرسه قرآن) متعاقباً به مسجد تبدیل شدند . یک قسمت از مسجد زیرک هنوز هم برای عبادت مسلمانان استفاده می شود . این ساختمان در یک محله فقیرنشین واقع شده است ، از این رو در گذشته اجازه داده شده است که ساختار قابل توجهی خراب شود. یک کار مرمت طولانی که در سال 2019 به اتمام رسیده است و ساختمان دوباره مسقف شده است ، تمام پنجره ها تعویض می شوند ، دیوارهای آسیب دیده تعمیر می شوند و سطوح داخلی ذخیره می شوند.مسجد زیرک به عنوان 100 مکان در معرض خطر جهان توسط صندوق آثار جهانی انتخاب شده است.

مسجد زیرک

مسجد جدید، استانبول:

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران