0/5 - (0امتیاز)
15 آذر 1397 ساعت :20:36 3724

بهترین کلیساهای استانبول (قسمت اول)

در این مقاله به معرفی کلیساهای ایاصوفیه، کورا و سنت آنتونی می‌پردازیم.

همانطور که اطلاع دارید استانبول دارای تاریخ کهنی است و روزگاری مرکز حکمرانی امپراطوری روم شرقی بوده است. در سال 330 میلادی بود که این منطقه مورد توجه امپراطور بزرگ رومی‌ها، کنستانتین قرار گرفت و ایشان دستور بازسازی آن را صادر کردند و نام قسطنطنیه که برگرفته از نام کنستانتین است را بر آن نهادند. قسطنطنیه بیش از هزار سال مرکز حکمرانی رومیان بود. نکته جالب در مورد این دوره تاریخی این است که کنستانتین نخستین پادشاه مسیحی رومیان بود و در دوران حمکرانی او ساخت کلیساهای مختلف در سرتاسر امپراطوری شروع شد و به ترویج دین مسیحیت پرداختند. این شهر هزار سال پایتخت بزرگترین امپراطوری مسیحیت دنیا به حساب می‌آمد و طبیعی است که کلیساهای بسیاری از آن دوران به یادگار مانده باشند. البته تخمین تعداد کلیساها کار دشواری است، چرا که بسیاری از آن‌ها پس از تصرف شهر توسط سلطان محمد عثمانی به مسجد تبدیل شدند و آغاز دوران امپراطوری مسلمان عثمانی را رقم زدند. ایاصوفیه یکی از مهمترین کلیساهای آن دوران است که طی حکومت عثمانی‌ها به مسجد تغییر کاربری داد. کلیساهای استانبول علاوه بر باستانی بودن آن‌ها و تاریخ غنی که پست سر خود می‌بینند، مکان مناسبی برای لمس جامعه چند فرهنگی این است و اگر شما به گشت و گذار در دل تاریخ و آشنایی با فرهنگ‌های مختلف علاقمند هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین کلیساهای استانبول بشناسید.

برای آشنایی با سایر کلیساهای استانبول به قسمت دوم بهترین کلیساهای استانبول مراجعه نمایید.

چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

ایاصوفیه (Hagia Sophia)

با اطمینان می‌توان گفت که ایاصوفیه مهم‌ترین و زیباترین کلیسای تاریخی استانبول است که در قرن ششم میلادی توسط پادشاهان رومی بنا شده است. در نگاه اول بیش از هر چیزی گنبد منحصر به فردش جلب توجه می‌کند، سپس مناره‌هایی که انگار به آسمان رسیده‌اند و با فرم زیبای خود جلوه‌ای معنوی به ساختمان کلیسا بخشیده‌اند.

در ابتدا از این کلیسا به عنوان کلیسای اعظم یاد می‌شد و دلیل آن ابعاد بزرگش نسبت به سایر کلیساهای قسطنطنیه بود. ساختمان کلیسا در جوار کاخ کنستانتین بنا شده بود و به همراه کلیسای ایا ایرنه از مهمترین کلیساهای امپراطوری روم به حساب می‌آمدند.

در دوران عثمانی بود که مناره‌ها به این کلیسا اضافه شدند و به آن روحی اسلامی بخشیدند و تا قرن بیستم از آن به عنوان مسجد استفاده می‌شد. اما پس پایان امپراطوری عثمانی و انقلاب ترکیه در سال 1935 به دستور آتاتورک این مسجد به موزه تغییر کاربری داد و امروزه نیز امکان بازدید از آن برای گردشگران فراهم است. بازدید از ایاصوفیه همه روزه از ساعت 9 تا 19 امکانپذیر است و هزینه‌ی آن برای بزرگسالان 40 لیر و برای کودکان زیر 12 سال رایگان است.

آدرس: میدان ایاصوفیه، محله سلطان احمد

کلیسا کورا (Chora Church)

کلیسا کورا استانبول

کلیسای کورا هم به مانند ایاصوفیه به همان دوران روم باستان مربوط می‌شود که در واقع بخشی از مجموعه کاخ اعظم کنستانتین به حساب می‌آید که در فضای بیرونی کاخ بنا شده است. در ابتدا با نام نجات دهنده مقدس شناخته می‌شد و  مراحل ساخت آن از قرن چهارم میلادی در جنوب خلیج شاخ طلایی شروع شد.

این کلیسا در طول تاریخ چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و بخش اعظمی از ساختمان کنونی آن در قرن یازدهم میلادی طی بازسازی عمده‌ای که صورت گرفت به آن اضافه شد. اما در سال‌های بعدی و پس از تصرف قسطنطنیه توسط عثمانی‌ها به سرنوشتی چون ایاصوفیه دچار شد و آن را به مسجد تغییر کاربری دادند. در نهایت امر هم در سال 1948 تبدیل به موزه‌ای برای آشنایی گردشگران با تاریخ استانبول شد.

بیشتر بازدیدکنندگان این کلیسا جذب موزائیک کاری‌ها دوران بیزانس می‌شوند، موزائیک‌هایی که هنوز هم زیبایی خود را حفظ کرده‌اند و شکوه خاصی را به دیوارهای کلیسا بخشیده‌اند. هزینه بازدید از این موزه هنری مسیحی_اسلامی 30 لیر است.

ساعات بازدید:

 نیمه اول سال: ۹ تا ۱۹، آخرین ساعت ورود: ۱۸

نیمه دوم سال: ۹ تا ۱۷، آخرین ساعت ورود: ۱۶:۳۰

 کلیسا کورا چهارشنبه ها تعطیل است.

آدرس: استانبول، فاتیح، کوچه کاریه کامی شماره ۲۶، محله ایوانسرای

کلیسا سنت آنتونی (Church of St. Anthony)

کلیسای سنت آنتونی استانبول

بزرگ‌ترین کلیسای کاتولیک استانبول به حساب می‌آید که در خیابان استقلال واقع شده است. ساختمان اصلی آن در سال 1725 توسط ایتالیایی‌های محلی استانبول ساخته شد که متاسفانه در سال‌های بعد تخریبش کردند. ساختمان کنونی آن در سال 1906 توسط معمار ایتالیایی گولیو مونگری به سبک نئو گوتیک طراحی شد. نکته جالب در مورد کلیسا این است که هنوز توسط کشیش‌های ایتالیایی اداره می‌شود. شما می‌توانید در روزهای یکشنبه در ساعت 10 و بقیه‌ی روزها در ساعت 8 برای مراسم عشاء ربانی شرکت داشته باشید. لازم به ذکر است که هزینه ورود به آن رایگان است.

آدرس: استانبول، بیوگلو، خیابان استقلال شماره ۱۷۱، توم‌توم

اگر تصمیم گرفته‌اید که به استانبول سفر کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه  تور ارزان استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران