5/5 - (1امتیاز)
16 آبان 1397 ساعت :00:01 4902

معرفی مسجد سلیمانیه استانبول Süleymaniye Mosque

مسجد سلیمانیه، یکی از زیباترین بناهای استانبول است که به دستور سلطان سلیمان ساخته شده است.

مسجد سلیمانیه یکی از بناهای شناخته شده استانبول است که هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود می‌کشاند. در طراحی مساجد استانبول همواره به دو نکته توجه ویژه شده است، یک مکان ساخت بنا است که با تفکر و حساسیت خاصی انتخاب شده و دو یکپارچگی و انسجام خاصی که میان ‌آن‌ها حاکم است. در هر جایی که ساخته شده باشند به این نکته بسیار توجه شده است که همواره فضای بسیار وسیع و بازی در برابر مسجد باشد. در ادامه این مطلب قسمت‌های مختلف مسجد سلیمانیه را معرفی خواهیم. چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

معماری عصر عثمانی چشم نواز است، در آن به جزئیات توجه ویژه شده و ظرافت خاصی به کار رفته است. اما نتیجه همه این ظرافت‌های بصری و گاهی پر زرق و برق سازه‌ای باشکوه است که در کمال زیبایی، سادگی منحصر به فردی دارد. استاد سینان یکی از برجسته‌ترین معماران دوران عثمانی است و سازه‌های بسیاری برای این امپراطوری به یادگار گذاشته است. اما بدون تردید قابل توجه‌ترین اثر سینان و شاگردانش در استانبول کنونی مسجد سلیمانیه است. تمام ظرافت‌ها و المان‌های معماری عثمانی در این مسجد به کار گرفته شده است و مسجد سلیمانیه نماینده به حقی از آن دوران محسوب می‌شود.

مسجد سلیمانیه استانبول

این مسجد بر فراز تپه‌ای در منطقه کانتارجیلار واقع شده است. وقتی از دور به مسجد سلیمانیه می‌نگریم، گویی خود را به بالا می‌کشد و همه اجزای آن تمایل دارند به آسمان روند. از بالای تپه می‌توانید به دو قاره کهن آسیا و اروپا که در این شهر به هم می‌پیوندند بنگرید و از تماشای دریای که استانبول را احاطه کرده است، لذت ببرید. در دوردست‌ها و در امتداد افق می‌توانید شاهد کوه‌های بیسینان الیمپوس باشید که در طول تاریخ نظاره‌گر قدرت نمایی امپراطوری‌های مختلف بوده‌اند. چنین قاب زیبایی روح انسان را نوازش می‌دهد و روان او با افکاری ناب و خالص صیقل می‌خورد.

این مسجد در تاریخ 1556 به وسیله سلطان سلیمان بنا شده است. در تاریخ ترکیه از این پادشاه با صفت‌هایی چون بزرگ‌ترین و عالی‌ترین یاد می‌شود. دور تا دور حیاط اندرونی مسجد را چهار مناره گرفته‌اند و انتخاب این تعداد مناره به دستور سلطان سلیمان بوده و از این طریق قصد داشته که عنوان کند که چهارمین پادشاه عثمانی بعد از فتح قسطنطنیه است. همچنین وجود ده ایوان در تمام مناره‌های مسجد به این منظور بوده که بیان کند، دهمین سلطان بعد از سلطان عثمان غازی قلمداد می‌شود که جد بزرگ او به حساب می‌آید.

مسجد سلیمانیه استانبول

 فضای داخلی مسجد حیرت‌انگیز است، چراغ‌هایی که از سقف آویزان شده‌اند، نگارگری‌های گنبد‌ها و پنجره‌هایی که نوری خدایی را به داخل می‌کشانند، بهت برانگیز است و انسان را به هدف غایی این بنا، یعنی لقای خدا می‌رساند.

معمار سینان در طراحی این مسجد سعی داشته تا وسعت آن را افزایش دهد و از این جهت با مسجد ایا صوفیه برابری کند. سینان این کار را با حذف ستون‌های عظیم و انتقال آن‌ها به دیواره‌های مسجد انجام داد. با این کار هرچند که عظمت مسجد سلیمانیه به ایاصوفیه نمی‌رسد، اما روشنایی به مراتب بهتری به فضای آن بخشیده است.

مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه همچنین دارای بخش‌های مختلفی چون حمام، عمارت که آشپزخانه و رستوران شکیلی دارد و انواع غذاهای سنتی ترکیه در آن سرو می‌شود، مدارس آموزش فقه اسلامی، یک بیمارستان(داروالشفاعه)، دبستان، مدرسه طب و یک کاروانسرا برای مسافران است. از دیگر بخش‌های این مسجد که توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند، می‌توان به مزار سلطان سلیمان و بانوی اول ایشان خرم سلطان که در باغ مسجد واقع شده است، اشاره کرد. همچنین در محوطه خارج از مسجد و در تقاطع خیابان میمار سینان و فتوا یکوشو مزار معمار سینان قرار گرفته است.

در این مطلب با یکی از جاذبه‌های پرطرفدار استانبول آشنا شدید، چنانچه تصمیم گرفته‌اید، به این شهر سفر کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه تور ارزان استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

مقالات مرتبط:

مسجد سلیمانیه – 15 نکته باشکوه که قبل از بازدید باید بدانید

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران