5/5 - (1امتیاز)
14 آبان 1397 ساعت :17:14 3351

معرفی مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا، یک از با شکوه‌ترین مساجد دوران عثمانی محسوب می‌شود که در قرن شانزدهم میلادی بنا شده است.

ترکیه را می‌توان سرزمین مساجد با شکوه نامید. در عصر امپراطوری عثمانی پادشاهان برای نشان دادن قدرت خود و ماندگار شدن نامشان دستور ساخت مساجد را می‌دادند که بهترین نمونه‌های آن را می‌‌توان در استانبول مشاهده کرد. بیش از 3000 مسجد در اندازه‌های مختلف در استانبول وجود دارند که قدمت بعضی از آن‌ها چون ایاصوفیه به دوران امپراطوری بیزانس برمی‌گردد که در اصل کلیسا بوده‌اند و در دوران عثمانی آن‌ها را به مسجد تبدیل کردند.  مساجدی چون سلطان احمد(مسجد آبی) و سلیمانیه نیز یادگار دوران طلایی عثمانی هستند، هر کدام از این مساجد به نوبه خود با توجه به اهمیت تاریخی و معماری چشم‌نوازی که دارند ارزش رفتن و بازدید را دارند، اما با توجه به کمبود وقت، بازدید از همه مساجد امکانپذیر نیست، به همین دلیل ما در این مقاله یکی از باشکوه‌ترین آن‌ها یعنی مسجد رستم پاشا را معرفی خواهیم کرد؛ چنانچه شما چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

مسجد رستم پاشا

چرا نام مسجد «رستم پاشا» است؟

این مسجد یادبودی از رستم پاشا وزیر اعظم امپراطوری عثمانی است. تنها دختر سلطان سلیمان که همسر خود را در سن 61 سالگی از دست داده بود، دستور داد تا مسجدی به نام همسر از دست رفته‎‌‌اش بنا شود. رستم پاشا نقش پررنگی در تشکیلات عثمانی داشته و می‌توان آن را هم ردیف جایگاه نخست وزیری در دوران

مسجد رستم پاشاامروزی قلمداد کرد. طراحی این بنا را معمار مشهوری به نام سینان انجام داده که در این دوران مسئولیت مرمت ایاصوفیه و طراحی حمام سنتی خرم سلطان را نیز بر عهده داشته است. هوش بالا و قدرت تخیل قوی سینان موجب خلق بنای حیرت‌انگیزی شده که هنوز هم بینندگان خود را مسحور می‌سازد.

بیش از هر چیزی مکان قرارگیری مسجد است که جلب توجه می‌کند، مسجد رستم پاشا بر فراز یک بازار قدیمی شلوغ بنا شده است. در دوران عثمانی همانند سایر امپراطوری‌ها در ساخت بناها به معماری به کار رفته و دوام و پایداری آن توجه ویژه شده است و با توجه به نفوذ بالای رستم پاشا در دوران حیات خویش، خانواده وی بیشتر خواستار طراحی بنایی بودند که در طول روزگار از گزند حوادث طبیعی در امان بماند و بتواند سالیان متمادی یاد و خاطره رستم پاشا را زنده نگه دارد. معمار سینان نه تنها به خوبی از پس وظیفه محول شده برآمد بلکه مسجد زیبایی را ساخت که هنوز هم بازدیدکنندگانش را انگشت به دهان می‌گذارد.

مسجد رستم پاشا

وقتی از پله‌های بازار بالا می‌روید و به طبقه دوم می‌رسید با صحنه حیرت انگیزی روبه‌رو خواهید شد. فضای داخلی مسجد که با کاشی‌های سرامیکی شهر ایزنیک مزین شده فضای بسیار معنوی و روحانیی را خلق کرده است. همشنینی کاشی‌هایی از جنس سنگ کبالت، زمرد، منگنز و ساج در ساخت مسجد بر شکوه هر چه بیشتر آن افزوده است.

الگوی به کار رفته در کاشی کاری محراب مسجد رستم پاشا را نمی‌توانید در جای دیگه‌ای بیابید، طراحی‌های گل آذین شده از گل‌های لاله که برگ‌های آن پیچ و خم‌های بسیاری می‌خورند؛ این سبک از طراحی ملهم از هنر چینی است که به مرور زمان به بخش جدایی ناپذیری از هنر معماران عثمانی بدل شد. محراب در تو رفتگی دیوار کار شده و به سوی مکه مکرمه می‌باشد و نمازگزاران طبق اعتقاد مسلمانان نماز خود را بدین سوی به جای می‌آورند.

مسجد رستم پاشا

تکنیک ساخت رنگ قرمز در آن زمان ابداع نشده بود از این رو مجبور بودند کاشی‌های مورد استفاده خود را از 180 کیلومتری استانبول تهیه کنند و به مکان ساخت مسجد منتقل کنند. بعد از دهه 1550 بود که به  تکنیک ساخت رنگ قرمز  دست یافتند که نمود‌های آن را می‌توان در بناهایی ساخته شده اواخر قرن شانزدهم مشاهده کرد. سایه روشن‌های دلپذیر و الگوهای به کار رفته در ساخت این بنا هر بیننده‌ای را مجذوب زیباییش می‌کند به طوری که توجه بازدید کننده از مناره‌های بلند به سمت رنگ‌های بکر به کار رفته جلب می‌شود. گیرایی که این مسجد دارد و لذت بصریی که به شما منتقل می‌کند در کمتر بنایی می‌توان مشاهده کرد، بنابراین چنانچه تصمیم دارید به استانبول سفر کنید، حتما بازدید از مسجد رستم پاشا را در برنامه سفرتان بگنجانید. همچنین می‌توانید با مراجعه به صفحه  تور استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران