0/5 - (0امتیاز)
11 آذر 1397 ساعت :02:31 3707

مسجد اورتاکوی استانبول (توضیحات و تصاویر)

در این مطلب در مورد معماری، تاریخچه و آداب و رسوم بازدید از مسجد اورتاکوی صحبت خواهیم کرد.

مسجد اورتاکوی یکی از زیباترین مساجد استانبول است که به دلیل قرارگیری در کناره‌ی تنگه بسفر از محبوبیت بالایی در میان گردشگران استانبول برخوردار است و جزء آن اماکنی است که باید بازدید از آن را در برنامه سفرتان بگنجانید. در ادامه بخش‌های مختلف مسجد را معرفی خواهیم کرد.

چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

این مسجد در منطقه بشیکتاش و بخش غربی تنگه بسفر قرار گرفته است. در کتب تاریخی از آن با نام مسجد سلطان عبدالمجید یاد شده است اما به مرور زمان و به دلیل قرار گیری در کنار تنگه بسفر و اسکله‌ی اورتاکوی نام آن تغییر یافته است. در سال‌های 1854 و 1856 به دستور سلطان عبدالمجید یکم ساخته شده است، عبدالمجید سی و یکمین امپراتور عثمانی است و به همین دلیل نام او را بر مسجد نهادند. با کمی توجه به معماری این بنا متوجه شباهت آن با کاخ دولما باغچه خواهید شد و دلیل آن معمار مشترک این دو بنا یعنی گربت امیرا بلیان (Garabet Amira Balyan) و پسرش نیکوقوس  (Nikoğos Balyan) است که از یک سبک طراحی استفاده کرده‌اند.

این دو معمار از سبک نئو باروک برای طراحی مسجد الهام گرفته‌اند، طرحی که با بهره‌گیری از فرم‌های مختلف استواری خاصی را به نمای کلی آن بخشیده است. مسجد اوتاکوی در طول تاریخ چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته است و آخرین بار در سال 2014 بود که بخش‌های مختلف آن را مرمت کردند. وقتی از تنگه بسفر به سمت مسجد حرکت می‌کنید، در یک کادر پل مدرن بسفر هم قابل مشاهده است، جایی که سنت و مدرنیته در کنار هم قرار گرفته‌اند و ماهیت استانبول امروزی را به ما نشان می‌دهد.

نمای بیرونی مسجد اوتاکوری

مسجد اوتاکوی استانبول

استفاده از سنک مرمر و نقش و نگار‌هایی که با دقت بر روی آن‌ها کار شده جلوه‌ی ویژه‌ای را به نمای مسجد بخشیده است، به طوری که ناخوداگاه نگاهتان به سوی آن جذب می‌شود. پنجره‌های بلند با دید وسیع به تنگه بسفر نوری خدایی را به داخل مسجد می‌کشانند و فضای معنوی را خلق می‌کنند. مسجد دارای دو مناره است که بر روی هرکدام از آن‌ها یک شُرفه (قسمت فوقانی مناره که موذن در آنجا می‌ایستد و اذان می‌گوید) به چشم می‌خورد. فرورفتگی‌های مناره با مرمر سفید و موزاییک تزئین شده و سایر بخش‌های آن با سنگ مرمر و آذرین پوشیده شده است.

فضای داخلی مسجد

مسجد اورتاکوی استانبول

از پله‌های مسجد که بالا می‌روید ساختمان‌های حرم را در برابر چشمانتان خواهید دید. در دو طرف مسجد مسیرهایی برای نمازگذاران زن و مرد تعبیه شده است که به درون مسجد منتهی می‌شوند. خانم‌ها در بخشی که چشم انداز زیبایی به تنگه بسفر داراد به نماز می‌ایستند. با ادامه دادن این مسیر به شگفت‌انگیزترین بخش مسجد می‌رسید، جایی که 9 لوستر زیبا در آن وجود دارند و خطاطی‌هایی از نام الله و چهار خلیفه سنی به چشم می‌خورند. تمامی این خطاطی‌ها توسط خود سلطان عبد المجید به زیبایی کار شده‌اند، آقایان در این مکان به نماز جماعت می‌ایستند.

آداب و رسوم بازدید از مسجد

شاید امروز این مکان به عنوان جاذبه‌ای توریستی شناخته شود، اما در واقع مکانی مذهبی است که برای ورود به آن باید آداب و رسوم رعایت شوند. ورود غیر مسلمانان به مسجد امکان پذیر است و خانم‌ها برای ورود به آن باید حجاب را رعایت کنند، به همین منظور پوشش‌های مخصوصی به رنگ‌های آبی و صورتی در ورودی مسجد برای بانوان در نظر گرفته‌اند. همچنین در هنگام اقامه نماز اجازه ورود به گردشگران داده نمی‌شود و اگر در این ساعت به این مکان رسیدید، باید قدری صبر پیشه کنید تا نمازگذاران از مسجد خارج شوند.

دسترسی به مسجد اورتاکوی

همانطور که اشاره شد این مسجد در منطقه معروف بشیکتاش و در کناره‌ی غربی تنگه بسفر واقع شده است، بنابراین برای دسترسی به آن کار دشواری نخواهید داشت و با توجه به گردشگرپذیر بودن این منطقه انواع وسایل نقلیه نظیر تاکسی، اتوبوس، مترو و تراموا در نظر گرفته شده است.

آدرس: Mecidiye Neighborhood, Mecidiye Bridge, Beşiktaş district, İstanbul, Turkey

اگر تصمیم گرفته‌اید که به استانبول سفر کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه  تور استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران