5/5 - (2امتیاز)
12 آذر 1397 ساعت :22:47 3154

بازار ادویه یا بازار مصری استانبول

در این مقاله در مورد دلیل نامگذاری مصر بر این بازار و تاریخچه آن صحبت می‌کنیم.

بازار ادویه استانبول یکی از بزرگترین بازارهای ادویه در دنیا است که در کنار بازار بزرگ واقع شده است. همانطور که از نام آن پیداست، بازاری مختص فروش ادویه است و یکی از جذابیت‌های استانبول به حساب می‌آید که هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود می‌کشاند. در این بازار شاهد میهمانی ادویه‌ها خواهید بود و از عطر آن‌ها سرمست می‌شوید. بهترین سرآشپزان دنیا راز غذاهای لذیذشان را در این بازار یافته‌اند و هنوز هم به عنوان منبعی عظیم برای ادویه‌هایی از سراسر جهان شناخته می‌شود. البته به ادویه‌های غذایی محدود نمی‌شود و مغازه‌های داروهای گیاهی و کالاهای دیگر در آن یافت می‌شوند. در ادامه به معرفی بازار بزرگ و تاریخچه آن می‌پردازیم.

چنانچه مایل هستید با سایر جذابیت‌های این شهر آشنا شوید، می‌توانید با بازدید از صفحات  جاذبه‌های گردشگری استانبول، سفرنامه استانبول و راهنمای سفر استانبول سفری در قالب کلمات و تصاویر به دل استانبول زیبا داشته باشید.

بازار ادویه استانبول

بازار ادویه در استانبول با نام بازار مصری‌ها هم شناخته می‌شود و در محله توریست پذیر و معروف فاتح استانبول قرار گرفته است. جالب است بدانید که بعد از بازار بزرگ به عنوان بزرگترین مجموعه سر پوشیده استانبول شناخته می‌شود. این بازار دارای رایحه خاصی است که از در هم آمیختن عطر ادویه‌های مختلف حاصل می‌شود و حتی اگر شما را چشم و گوش بسته به بازار ببرند عطر خاص آن را تشخیص می‌دهید.

بازار ادویه در سال 1660 و در دوران امپراتوری عثمانی به دستور ملکه تورهان خدیجه و مادر سلطان محمد فاتح ساخته شد. چند سال بعد از آن و در سال 1665 مسجدی در کنار آن بنا شد و تصمیم بر این گرفتند که درامد‌های حاصل از اجاره‌ی مغازه‌ها برای تعمیر و نگهداری مسجد استفاده شود.

در سال‌های آغازین کالاهای دیگری از سرزمین عثمانی و کشورهای مختلف که با کشتی به استانبول می‌آوردند در این بازار عرضه می‌شد. در این میان یک سوال پیش می‌آید که چرا به این بازار مصری می‌گویند؟ در ادامه پاسخ این سوال را به شما می‌گوییم.

بازار ادویه استانبول

نام مصر را به دو دلیل بر بازار نهادند، دلیل اول این است که بودجه ساخت بازار از مالیات‌های دریافتی مردم مصر ساخته شد و دلیل دوم کاروان بزرگی بود که هر ساله از مصر به سمت استانبول می‌آمدند و انواع ادویه جات را با تجار ترک داد و ستد می‌کردند، استانبول به دلیل اینکه میان مسیر تجارت شرق و غرب قرار گرفته، بسیار محبوب تجار مصری بوده است.

تا سالیان طولانی از آن به عنوان بازار مصر یاد می‌شد، اما به گفته‌ی بسیاری تغییر نام این بازار محصول گردشگرانی بوده که به استانبول می‌آمدند و به دلیل عدم آگاهی از سبقه و تاریخ این بازار نام بازار ادویه را برای آن به کار می‌بردند و کم کم نام بازار مصر به فراموشی سپرده شد.

همانطور که گفتیم علاوه بر مغازه‌های ادویه فروشی، کالاهای دیگری در این بازار عرضه می‌شوند، که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها راحت الحلقوم ترکی و دیگر شیرینی‌های سنتی هستند که بهترین نوع آن‌ها در همین بازار پیدا می‌شود و گزینه مناسبی برای سوغاتی استانبول هستند.

در این بازار نباید نگران کیفیت محصولات باشید، شما حتی با شناخت و علم محدود آشپزی هم می‌توانید بهترین ادویه‌ها، شیرینی‌های سنتی، خاویار ترکی، عسل، چای، قهوه و انواع خشکبار و آجیل را تهیه کنید. بازار ادویه در همه روزهای سال شلوغ است و مشتریان آن تنها مسافران استانبول نیستند و مردم محلی هم برای خرید‌های روزانه خود هم به این بازار می‌آیند.

حدود 88 مغازه در بازار ادویه وجود دارند که هر روزه به جز یکشنبه‌ها از ساعت 8 صبح تا 19 عصر باز هستند و فروشنده‌ها با رویی خوش از مشتریان خود استقبال می‌کنند. این بازار حالت ال شکل دارد و از دو خیابان چیچک و ینی مسجد قابل دسترسی است و در هر دو طرف بازار دستفروش‌های حضور دارند که انواع کالاها را می‌فروشند.

اگر تصمیم گرفته‌اید که به استانبول سفر کنید، می‌توانید با مراجعه به صفحه  تور ارزان استانبول در سایت توریاب تورهای مختلف را با هم مقایسه و با خیال راحت برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران