0/5 - (0امتیاز)
07 اردیبهشت 1399 ساعت :20:59 1301

جاذبه های دیدنی نزدیک مارماریس

یکی از کارهایی که باید در مارماریس انجام داد ، بهره گیری از موقعیت مکانی کامل آن استکه به دو میراث جهانی برجسته مختلف ترکیه پاموکاله و افسوس نزدیک است

Efhesusافسس الهه آرتمیس:

اگر آثار باستانی شما را مجذوب خود می کند، باید زمان زیادی را برای کشف افسس ، که در زمان های قدیم به عنوان یک شهر رومی مشهور بود در تور ارزان مارماریس اختصاص دهید.افسس یکی از زیباترین و بهترین شهرهای باستانی ترکیه است که به افتخار الهه آرتمیس ساخته شده است.درافسس، می توان دنیای باستان در همه جا احساس کرد در خیابان ها ، میادین ، معابد ، حمام ها ، خانه های افراد محلی، چشمه ها و تئاتر.افسس سمت غرب منطقه اژه در قلب منطقه سلکوک قرار دارد. که ازشهر مارماریس تا افسس 2 ساعت و 46 دقیقه طول می کشد.اعتقاد بر این است که این شهر توسط کروسوس - پادشاه لیدیان ساخته شده و به آرتمیس - الهه پریاپوس اختصاص یافته است. همچنین گفته می شود ساخت این شهر باستانی عظیم تقریباً 120 سال طول کشید و به دلیل نزدیکی به بندرها و موقعیت بسیار مهم، به پایتخت دوره هلنی و یکی از مهمترین مراکز دوره مذکور تبدیل شد.افسس جدا از ویژه گی های تاریخی که دارد ، برای مسیحیت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. گفته می شود که کتاب مقدس توسط سنت جان، نوشته شده است و مریم باکره چندین سال آخر عمر خود را تنها در 5 کیلومتری از افسس گذرانده است.همه ساله  تقریبا حدود 1،5 میلیون نفراز کشورهای مختلف  جهان ، که تعداد زیادی ازآنها مسیحیان هستند برای بازدید به این شهر تاریخی به تور مارماریس سفر میکنند.

شاهکار امپراتوری روم کتابخانه سلسوس

بازدید از کتابخانه معروف سلسوس ، مشهورترین بنای علمی در افسس را از دست ندهید.
کتابخانه سلسوس ، یکی از مهمترین ساختمانهای شهر باستانی ، در سال 135 میلادی توسط گایوس جولیوس آکیلا به افتخار پروونسول برای امپراتوری روم ساخته شد.این کتابخانه پس از کتابخانه اسکندریه در مصر و کتابخانه پرگامون (برگاما) در آناتولی سومین منابع بزرگ جهان در دوره کلاسیک را دارا بود. محاسبه می شود که در آن زمان بین 9،500 تا 12000 کتاب در کتابخانه وجود داشته است.معمار این کتابخانه ، که یکی از مشهورترین بناهای افسس است، ویتروویا از مهمترین معماران امپراتوری روم بوده است.چیزی که این کتابخانه را منحصربفرد کرده، این است در حالی که از بیشتر کتابخانه های دیگر فقط برای نگهداری کتاب و مدارک مختلف استفاده میشده، اما اینجا آرامگاه سلسوس یکی از سناتورهای رومی هم است که  این کتابخانه به افتخار او تاسیس شده است. سلسوس فردی غنی  و با روابط گسترده ی سیاسی علمی  بود که در سال ۹۲ میلادی نماینده عثمانی  و درسال ۱۱۵ میلادی فرماندار آسیا شد. او در یک تابوت مرمرین مزین شده در قسمت تحتانی  کتابخانه آرام گرفته است که به نوعی مقبره او  به حساب می آید.  کتابخانه سلسوس گنجایش بیش از ۲ هزار طومار و نسخه خطی را داشت  و یکی از بارزترین  بناهای امپراتوری رومی است و شاید تماشایی ترین و مهمترین بنای افسس باشد.چشمگیرترین قسمت سازه نمای کتابخانه با ۲۱ متر طول بر روی سکویی قرار دارد و ساختمان دو طبقه کتابخانه با ۴ جفت ستون سرپا مانده است. در میان این ستون ها سه درب ورودی وجود دارد که در کنار آن ها ۴ مجسمه زیبا بر روی طاقچه هایی قرار گرفته  است، این ها مجسمه های بزرگان و دانشمندان آن زمان هستند.بررسی های موجود در بقایای ساختمان نشان می دهد که این سازه علی رغم ظاهر دو طبقه نمای ساختمان ، سه طبقه است.

در کل در این کتابخانه تزئیات زیادی به کار رفته و کف فضای داخلی با مرمر زیبا پوشیده شده است. کتابخانه  محصور شده از  یک سری دیوارهاست که از آن در مقابل رطوبت هوا محافظت می کند. وقتی از نزدیک به باقی مانده های این کتابخانه نگاه می کنید دو ردیف طاقچه بر روی دیواره های داخلی و دیوار پشتی بنا کاملا مشخص است. در گذشته ردیف سومی هم وجود داشته و نسخه های خطی که بر روی قفسه ها نگهداری می شد بر روی این طاقچه ها قرار می گرفت. طاقچه مرکزی بزرگ ترین آن هاست و با یک قوس بزرگ تزئین شده که زمانی مجسمه یکی از بزرگان آتن برروی آن قرار داشت. در واقع این قفسه ها برای گذاشتن نسخه های خطی نگهداری شده و برای کم کردن رطوبت و ثابت نگه داشتن دمای داخلی کتابخانه بر روی دیواره ها یک سری قفسه های خالی ساخته شده استاین نما که از مرمر ساخته شده است ، به خصوص با اولین نور صبح ، جلوه ای بی نظیر دارد. دکوراسیون در قسمت جلوی سازه که منعکس کننده ویژگی های معماری دوره روم است ، یکی از زیباترین نمونه های آن زمان است. نمای كتابخانه از عناصر معماری برجسته ای همچون طاقچه ها ، رواق ها و ستون ها تشکیل شده است.طبقه دوم سه پنجره می بینید که به خوبی محل مطالعه و سالن کتاب خواندن را نشان می دهد.این کتابخانه در جریان حمله گوت ها از بین رفت و با آتش سوزی ناگوار و گسترده ای که اتفاق افتاد بخش های داخلی آن ویران شد اما خوشبختانه نمای آن صدمه ای ندید. مشخص نیست که دقیقا چه اتفاقی افتاده اما حدود سال ۴۰۰ میلادی بود که دیگر تا چند سال از این کتابخانه هیچ استفاده ای نشد تا اینکه در قرن چهارم بازسازی شد و در جلوی آن یک حوض و فواره قرار گرفت که انعکاسی از نمای زیبای کتابخانه در آب چشم انداز جذابی را به وجود آورده بود.لازم به ذکر است بازسازی نمای این کتابخانه از این قرار است که باستان شناس آلمانی «ولکر میشل» در سال های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۸ تلاش زیادی کرد تا با استفاده از قطعاتی که باستان شناس اتریشی در ابتدای قرن بیستم در زمین پیدا کرده بود نمای این ساختمان را مثل روز اولش در بیاورد اما از آنجایی که بعضی از این قطعات توسط موزه استانبول و وین خریداری شده بودند در بعضی از قسمت های بنا از قطعات غیر اصل استفاده شده است. مهمترین اجزای کپی که در این کتابخانه استفاده می شود همان ۴ مجسمه ی نما است که اصل آن ها در موزه وین نگهداری می شود.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران