0/5 - (0امتیاز)
10 مهر 1398 ساعت :11:10 1621

مسجد جامع کوالالامپور مالزي

مسجد جامع کوالالامپور مالزي با سابقه تاریخی منحصر به فردی  یکی از قدیمی ترین مسجدهایی است که توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است و این به دلیل ویژگی خاص معماری آن است. حتی می توان گفت موقعیت جغرافیایی و وسایط حمل و نقل نیز در این امر بی تاثیر نبوده

سبک ساخت مسجد جامع کوالالامپور  

مسجد جامع یا جامیک کوالالامپور از کهن ترین مساجد مالزی و قدیمی‌ترین مسجد کوالالامپور و یکی از شاخص های هویت اسلامی مردم این کشور محسوب می شود. همچنین این مسجد در محل به هم پیوستن دو رود کلانگ و گومباک در محله تون پرئا واقع شده است. لازم به ذکر است که بسیاری از وقایع تاریخی مالزی در این منطقه رخ داده است.بنای این مسجد در سال 1907 ساخته شد و 23 سپتامبر 1909 شاه سلانگور رسما آن را بهره برداری کرد و در همان سال به دستور وي نخستین نماز جمعه در این مسجد برگزار گردید.تا قبل از ساخت این مسجد، مسجد ملی مالزی به عنوان مسجد اصلی کوالالامپور شناخته می شد. "آرتور بنیسون هابوک" معمار مشهور بریتانیایی دوره خود بود و این بنا را با الهام از معماری مغول در هند و مراكشي و نيز با نشانه هائي از طرح هاي اسپانيائي طراحی کرد. همچنین مسجد جامع یا جامک کوالالامپور به عنوان «مسجد جمعه» نیز مشهور است.برای این مسجد، سه گنبد ساخته شده است و  شبستان اصلی را احاطه می‌کنند، گنبد مرکزی با ارتفاع 21.3 متر بزرگترین گنبد این مسجد محسوب می شود. این گنبد در سال 1990فروریخته و دوباره بازسازی شده است. در دو گوشه مسجد دو مناره با رنگهای قرمز و سفید رنگ آمیزی شده که ارتفاع آنها 26.8 متر است و حالتی چتر مانند دارند. این مناره ها به قدری زیبا هستند که منظره ای متمایز از دیگر مساجد شهر پدید آورده اند. با توجه به گونه طراحی مناره ها، در گوشه ها و ورودی مسجد نیز تعداد زیادی چترهای کوچک تعبیه شده که برای ساخت آن از سمبل های معماری اسلامی مغول در شمال کشور هند الهام گرفته است.

ویژگی های مسجد جامع کوالالامپور مالزي

نوع معماری و شیوه ساخت آن موجب شده تا گردشگران زیادی علاقمند به گرفتن عکس ازآن باشند. این گردشگران با تور ارزان مالزی به این منطقه آمده اند و از این بنا دیدن می کنند. یکی دیگر از ویژگی های مسجد جامع کوالالامپور، قابل رویت بودن آن هنگام عبور از رودخانه کلنگ است. همچنین یک مرکز تجارب اسلامی در خارج از مسجد وجود دارد که نمایشگاه های آموزنده را به زبان انگلیسی برای عموم به نمایش می گذارد. یکی دیگر از مسائل مورد توجه، لزوم پوشش گردشگران غیرمسلمان برای ورود به مسجد است.باید گفت از دیگر ویژگی های قابل ذکر این است که این مسجد در منطقه پرازدحام نزدیک محله چینی و هندی‌ها در کوالالامپور واقع شده است و دارای بازارهای محلی است که صنایع دستی محلی با قیمتی پایین در آن به فروش می‌رسد. خیابان پتالینگ منتهی به مسجد است و بازار مرکزی هم در خارج مسجد وجود دارد و می توان با پیاده روی بدانجا رسید. نکته دیگر این است که در قسمت ورودی مسجد لباس مناسب زنانه و روسری هم به زنان امانت داده می شود تا بتوانند وارد مسجد شوند و استفاده از کفش های راحتی توصیه می شود تا در ورود به مسجد بتوان به راحتی آنها را در آورد.بودجه ساخت این مسجد،از محل بودجه ملی دولت مالزی تامین شده است.ایستگاه های تاکسی زیادی در مسیر این رفتن به این مسجد و کلا مساجد مالزی وجود دارد. حتی می توان از مترو هم برای رفتن بدانجا استفاده کرد. اسم یکی از ایستگاه های مترو به همین اسم یعنی مسجد جامع است. بسیاری از گردشگران با تور مالزی برای دیدن از این بنای تاریخی بدین منطقه سفر می کنند.

زمان بازدید از این بنای تاریخی

در روزهای شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر و بعد از آن از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۳۰ می توانید از این بنا دیدن کنید. در واقع، بازدیدکنندگان می‌توانند از این مسجد در تمام روزها به جز جمعه‌ها و بعد از تمام شدن ساعت نماز دیدن کنند. بازدید از آن رایگان است.

آدرس: کوالالامپور، خیابان سلطان میزان زینال آبیدین ، مسجد جامع

بسیاری از گردشگران ایرانی با تور لحظه آخری مالزی به این منطقه سفر می کنند و از آن لذت می برند.

تورهای مرتبط

عنوان تور، مدت اقامت و اسم آژانس
ایرلاین، تاریخ رفت و برگشت تور
قیمت و تلفن آژانس

نظرات کاربران